لیست اختراعات سعيد مزيناني


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ ثبت: 1389/08/10
خلاصه اختراع:

‏در اين اختراع يك جاذب جديد جهت جذب دي اكسيد كربن ارائه شده است. ابتدا مطالعاتي بر روي ساختار حلال هاي مختلف صورت گرفت و با توجه به پارامترهاي مختلفي از قبيل جرم مولكولي ويسكوزيته فشار بخار و حلاليت در آب چند حلال به عنوان جاذب دي اكسيد كربن پيشنهاد شدند. سپس با استفاده از سيستم ناپيوسته ذكر شده ظرفيت تعادلي اين حلال ها به كمك دستگاه پتانسيل استات سرعت خوردگي آنها و با استفاده از ويسكومتر و ويسكوزيتي آنها بدست آمده و با حلال 2.5 مولار مونواتانول آمين كه در حال حاضر در صنعت جهت جذب دي اكسيد كربن استفاده مي شود مورد مقايسه قرار گرفتند. از ميان حلال هاي پيشنهادي سديم و پتاسيم ليسينات داراي ظرفيت جذب بالاتر و همچنين خوردگي و ويسكوزيته كمتري نسبت به مونواتانول آمين 2.5 مولار مي باشند. جهت تهيه محلول سديم و پتاسيم ليسينات بايستي مول برابر از هيدروكسيد سديم و پتاسيم را با مول برابر از لاسين كه در شرايط محيطي به صورت جامد مي باشد در يك بالن ژوزه به حجم رساند تا تشكيل سديم و پتاسيم ليسينات دهند. لازم به ذكر است كه همه محلول ها در دماي محيط آماده شدند. در تمامي مراحل از آب دوبار مقطر استفاده شده است تا ذرات جامد به طور كامل در آب حل شوند.

تاریخ ثبت: 1389/06/31
خلاصه اختراع:

در اين اختراع يك حلال تركيبي جديد با راندمان جذب بالاتر و همچنين خوردگي و فراريت كمتر جهت جذب دي اكسيد كربن از جريان هاي گازي معرفي شده است. ابتدا مطالعاتي بر روي حلال هاي مختلف صورت گرفت و با توجه به پارامترهاي مختلف از جمله ساختار مولكولي، ويسكوزيته و فشار بخار آنها چند حلال به عنوان جاذب دي اكسيد كربن پيشنهاد شدند. سپس با استفاده از سيستم ناپيوسته ذكر شده، ظرفيت اين حلال ها و همچنين به كمك دستگاه پتانشيواستات سرعت خوردگي آنها بدست آمده و با حلال2/5 مولار مونواتانول آمين كه در حال حاضر در صنعت جهت جذب دي اكسيد كربن استفاده مي شود مورد مقايسه قرار گرفتند. از ميان حلال هاي پيشنهادي، حلال تركيبي 1/5 مولار سديم گليسينات و 1 مولار مونواتانول امين ظرفيت جذب بالاتر و همچنين خوردگي و فشار بخار كمتري نسبت به 2/5 مولار اتانول آمين دارا مي باشد. در حقيقت اضافه كردن سديم گليسينات موجب افزايش ظرفيت جذب و همچنين كمتر شدن خوردگي و فشار بخار مونواتانول آمين شده است. از اين حلال مي توان در صنايع مختلف از جمله در صنايع نفت، گاز، پتروشيمي و به طور كلي در صنايعي كه دي اكسيد كربن توليد مي كنند استفاده نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1389/02/21
تاریخ ثبت: 1389/03/25
خلاصه اختراع:

7 ‏-خلا صه اي ازتوصيف اختراع ‏در اين اختراع يك سيستم ناپيوسته جذب شيميايي گازهاي اسيدي طراحي و ساخته شده است با استفاده از‏اين سيستم مي توان ميزان و سرعت جذب گازهاي اسيدي را در حلال هاي مختلف م در دما و فشار هاي متفاوت ‏اندازه گيري نمود. واكنش بين گاز و حلال در يك راكتور ٢ ‏ليتري انجام مي شود ‏. اين راكتور داراي يك سنسور‏دما و يك سنسور فشار بوده كه اطلاعات بدست آمده از آنها از طريق يك ديتالاگر به رايانه منتقل وتوسط نرم افزار Labview ‏ذخيره مي گردد. اين راكتور داراي چهار دهانه بوده كه هر كدام با هدف خاصي تعبيه شده و‏توسط پليوراتان آبندي شده اند. از يك حمام آب مجهز به ترموستات براي ثابت نكه داشتن و كنترل دما استفاده شده است. جهت انجام آزمايش حجم معيني از گاز اسيدي مورد نظر توسط يك سرنگ مخصوص به راكتور ‏تزريق و تغييرات فشار توسط رايانه ثبت مي شود. با استفاده از داده هاي بدست آمده و معادلات موجود مي توان ‏ظرفيت و سرعت جذب گاز اسيدي مورد نظر را در حلال اندازه گيري نمود. اين سيستم قابل استفاده در صنايع ‏مختلف از جمله در صنايع نفت، گاز، پتروشيمي و به طور كلي در صنايعي كه گازهاي اسيدي توليد مي كنند مي باشد.

موارد یافت شده: 3